DOPRAVA ZDARMA A 25 % SLEVA NA NOVEXPERT S KÓDEM „NOV25“ DO 31. 3. 2024. VÍCE ZDE.
Domů Blog Jak hydratovat pleť
Jak hydratovat pleť

Jak hydratovat pleť

Toužíte po krásné a zářivé pleti? Zjistěte, jak hydratovat pleť přirozenými cestami! Čtěte náš nový blogový článek a objevte tajemství zdravé hydratace.

Hydratační krémy: Jak vybrat nejlepší hydratační krém pro vaši pleť?

Výběr nejlepšího hydratačního krému pro vaši pleť závisí na několika faktorech, jako je typ pleti, stav pleti a individuální potřeby. Následující tipy vám mohou pomoci vybrat si ten nejlepší hydratační krém pro vaši pleť:

Určete typ vaší pleti: Může být suchá, mastná, smíšená nebo citlivá. Existují hydratační krémy určené pro každý typ pleti. Pokud máte suchou pleť, měli byste vybírat hydratační krémy s vysokým obsahem přírodních olejů. Pro mastnou pleť volte hydratační krémy, které jsou lehčí a rychleji se vstřebávají.
Zvažte stav vaší pleti: Pokud máte akné, trpíte pigmentací nebo jinými kožními problémy, vyberte hydratační krém, který je speciálně navržen pro řešení těchto problémů.
Vyberte krém s přírodními složkami: Pokud máte citlivou pokožku, může být pro vás vhodnější hydratační krém s přírodními složkami, jako jsou aloe vera nebo extrakt z ovsa.
Zvažte obsah SPF: Pokud se chystáte ven na slunce, vybírejte hydratační krémy s vysokým faktorem ochrany proti slunci (SPF).
Testujte krémy před koupí: Pokud máte možnost, vyzkoušejte si krém na vaší pokožce, abyste zjistili, jak reaguje a zda splňuje vaše očekávání, co se týče výsledku hydratace. Pokud máte citlivou pokožku, zkuste si nanést krém na malou oblast pokožky a sledujte, zda se na ní neobjeví alergická reakce.

Je důležité si uvědomit, že hydratační krém není pouze o vzhledu pleti, ale také o zdraví pleti. Pokud nenakupujete na NAQED.cz, vybírejte s rozvahou a pečlivě prozkoumejte složení krému před koupí. Všechny produkty v našem portfoliu prošly dvojitou farmaceutickou kontrolou, proto garantujeme maximální čistotu složení a bezpečnost. V každém případě vždy doporučujeme volit krémy s velkým obsahem přírodních látek.

Obrázek Jak hydratovat pleť 4

Hydratační séra: Jaké hydratační sérum vybrat pro rychlou a intenzivní hydrataci?

Pokud hledáte hydratační sérum pro rychlou a intenzivní hydrataci, můžete zvážit následující možnosti:

Séra s kyselinou hyaluronovou: Hyaluronová kyselina je přírodní složka pokožky, která dokáže přitahovat a udržovat vlhkost. Hyaluronové sérum může tedy poskytnout rychlou a intenzivní hydrataci.
Séra s vitaminem E: Vitamin E má silné antioxidační vlastnosti a pomáhá chránit pokožku před škodlivými účinky prostředí. Vitamin E sérum může také pomoci hydratovat pokožku.
Séra s obsahem aloe vera: Aloe vera má zklidňující a hydratační vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit podráždění a suchost pokožky. Je bohatá na vitamíny a minerály, zjemňuje pokožku a napomáhá hojení pleti.
Séra s ceramidy: Ceramidy jsou přirozené složky pokožky, které jsou důležité pro udržení její integrity a hydratace. Sérum s obsahem ceramidů může pomoci obnovit kožní bariéru a poskytnout jí intenzivní hydrataci.
Séra s Panthenolem: Panthenol je látka pocházející z kyseliny pantothenové, která je známá jako vitamin B5. Zlepšuje hydrataci a elasticitu pleti, zmírňuje podráždění a působí protizánětlivě.

Je důležité si vybrat hydratační sérum, které odpovídá vašemu typu pleti a individuálním potřebám. Pokud máte například citlivou pokožku, volte sérum s jemnými složkami a vyhněte se silným esenciálním olejům. Také byste měli zvážit faktory, jako jsou alergie a citlivost, a prozkoumat složení na obalu před koupí.

Hydratační masky: Hloubková hydratace ideálně 1× týdně

Pokud potřebujete opravdu velmi intenzivně zvýšit hydrataci pleti, doporučujeme vám používat přírodní hydratační masky, ideálně 1× týdně. Skvělé jsou ty s obsahem kyseliny hyaluronové. Například značka PAÑPURI má úžasnou noční masku s výtažky z jasmínu, který sjednocuje tón pleti a hydratuje, olej z lotosových semínek pak stahuje póry a vyrovnává produkci mazu. Pampeliškový extrakt pak chrání pleť před poškozením od UV záření.

A zázraky na počkání můžete čekat i od hluboce vyživující hydrogelové masky značky MAGICSTRIPES.

Jak hydratovat pleť zevnitř: Jak přispět k hydrataci pleti pomocí pitného režimu a stravy?

Správný pitný režim a výživa jsou důležitými faktory pro udržení hydratované a zdravé pokožky. Zde je několik tipů, jak můžete přispět k hydrataci pleti pomocí pitného režimu a stravy:

Pitný režim: Pitný režim hraje důležitou roli v hydrataci pokožky. Doporučený denní příjem vody pro dospělé osoby se pohybuje kolem 2–3 litrů. Pokud máte tendenci být dehydratovaní, může být vhodné zvýšit svůj pitný režim. Můžete také zvážit pití vody obohacené o minerály, jako jsou vápník nebo hořčík.
Konzumace ovoce a zeleniny: Ovoce a zelenina jsou skvělým zdrojem vody a hydratačních složek, jako jsou vitaminy a minerály. Ovoce a zelenina, jako jsou melouny, okurky, jahody, pomeranče a grapefruity jsou bohaté na vodu a také obsahují antioxidanty, které mohou pomoci chránit pokožku.
Konzumace potravin bohatých na omega-3 mastné kyseliny: Potraviny jako losos, tuňák, lněné semínko a avokádo jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které mohou pomoci udržet pokožku hydratovanou a zdravou.
Omezení konzumace kofeinu a alkoholu: Kofein a alkohol mohou způsobovat dehydrataci těla a také pokožky. Proto je vhodné omezit jejich konzumaci a zvýšit příjem vody a hydratačních potravin.
Používání správných olejů: Použití správných olejů v kuchyni může také přispět k hydrataci pokožky. Olivový olej a řepkový olej jsou dobré zdroje zdravých tuků, které mohou pomoci udržet pokožku zdravou a hydratovanou.
Omezování příjmu sladkostí a potravin s vysokým obsahem soli: Sladkosti a potraviny s vysokým obsahem soli mohou způsobovat dehydrataci těla a také pokožky. Je tedy vhodné omezit jejich konzumaci a nahradit je hydratačními potravinami, jako jsou ovoce a zelenina.

Obrázek Jak hydratovat pleť 9

Přirozená hydratace pokožky: Jaké jsou nejlepší přírodní způsoby hydratace pleti?

Existuje mnoho přírodních způsobů, jak udržet pokožku hydratovanou a zdravou. Některé z nejlepších přírodních způsobů hydratace pleti jsou:

Pití dostatečného množství vody: Pití vody je základem pro hydrataci pokožky i celého těla. Doporučený denní příjem vody pro dospělé osoby se pohybuje kolem 2–3 litrů.
Používání přírodních hydratačních olejů: Oleje jako kokosový olej, jojobový olej nebo mandlový olej jsou přírodní zdroje hydratace, které jsou ideální právě k hydrataci pokožky. Tyto oleje jsou bohaté na vitaminy a minerály, které mohou pomoci udržet pokožku zdravou a hydratovanou.
Konzumace potravin bohatých na vodu: Ovoce a zelenina jsou přirozenými zdroji vody a hydratačních složek, jako jsou vitaminy a minerály. Potraviny, jako jsou okurky, melouny, pomeranče a grapefruity jsou bohaté na vodu a mohou pomoci udržet pokožku hydratovanou.
Používání přírodních olejů: Svými pozitivními hydratačními účinky jsou známé především arganový, kokosový, makadamový či jojobový olej.

Aloe vera: Aloe vera je rostlina, která obsahuje složky, které pomáhají hydratovat a regenerovat pokožku. Aloe vera gel může být použit přímo na pokožku k hydrataci a zmírnění podráždění.
Používání medu: Med obsahuje přírodní hydratační složky a antioxidanty, které mohou pomoci udržet pokožku hydratovanou a zdravou. Med může být použit jako hydratační maska nebo jako složka v přírodních produktech pro péči o pleť.

Co způsobuje dehydrataci pleti?

Dehydratace pokožky může být způsobena několika faktory, jako jsou:

Nedostatečný příjem vody a hydratačních látek ve stravě: Nedostatečný příjem vody může způsobit dehydrataci těla, a tím i pokožky.
Příliš suchý vzduch: Suché a větrné prostředí s nízkou vlhkostí, ale i kancelář s puštěnou klimatizací může způsobit odpařování vody z povrchu pokožky, což může vést k dehydrataci.
Nesprávná péče o pokožku: Příliš časté mytí a používání agresivních detergentů může odstraňovat přirozený hydrolipidický film a vlhkost z pokožky, což může vést k její dehydrataci.
Slunce a UV záření: Sluneční paprsky a UV záření mohou vysušovat pokožku a způsobovat dehydrataci.
Hormonální změny: S věkem se může snížit schopnost pokožky udržovat vlhkost, což může vést k dehydrataci. Typické změny můžete zaznamenat v období menopauzy nebo v těhotenství.
Kofein a sůl: nevhodná strava, především ta s vysokým obsahem soli nebo cukru může způsobovat dehydrataci těla i pokožky. Stejně tak kofein vysušuje naši pleť zevnitř.
Některé léky: Například antihistaminika nebo diuretika mohou mít vedlejší účinky, jako je dehydratace.

Kouření a konzumace alkoholu: Kouření může vést k poškození kolagenu a elastinu v pokožce, alkohol zas způsobuje dehydrataci a může vést ke zhoršení kožních problémů či k tvorbě akné.

Je důležité udržovat hydratační režim a chránit pokožku před faktory, které mohou způsobit dehydrataci. To zahrnuje dostatečný příjem vody, používání hydratačních produktů a minimalizování vystavení slunci a agresivním produktům na čištění pleti.

Obrázek Jak hydratovat pleť 11

Jak hydratovat různé typy pleti?

Pro zvolení správného typu hydratace pro vaši pleť je důležité znát svůj typ pokožky a správně o něj pečovat. Každý typ pokožky má svá specifika, nejen co se týče péče, ale i co se týče hydratace.

Jak hydratovat suchou pokožku?

Suché pokožce skvěle poslouží hydratační krémy s obsahem kyseliny hyaluronové, ceramidů, aloe vera či dalších hydratačních složek, které pomáhají udržovat vlhkost v pleti. Dále pak doporučujeme i používání hydratačních sér. Při čištění pokožky volte jemné čisticí prostředky bez rizikových látek, syntetických parfemací, a především bez obsahu alkoholu, který vysušuje.
Co se týče tipů na domácí péči, doporučujeme se vyhýbat příliš horké vodě, zvážit použití zvlhčovače místnosti a určitě též zvýšit příjem tekutin i potravin bohatých na vodu.

Jak hydratovat mastnou pokožku?

U mastné pleti je třeba se vyhýbat těžkým krémům a těm s vysokým obsahem olejů, ideální jsou lehké hydratační gely a séra, která se snadno a rychle vstřebají. Určitě je vhodné na mastnou pleť používat i tonikum, ideální jsou ta s obsahem hydratačních složek, jako je aloe vera či kyselina hyaluronová. Skvěle se s mastnou pletí bude rozumět i kyselina salicylová, která je účinná při odstraňování nadbytečného oleje a čištění pórů, zároveň ale obsahuje hydratační složky, které pomáhají udržovat vlhkost v pokožce.
Co se týče tipů pro domácí péči, určitě se vyhýbejte nadměrnému mytí pokožky, což by mohlo produkci mazu ještě zvýšit a dodržujte pitný režim.

Jak hydratovat citlivou pokožku?

Citlivá pokožka vyžaduje šetrnou péči a dostatečnou hydrataci, aby se minimalizovala možnost podráždění a zánětu. Rozhodně je třeba držet se produktů s přírodním složením, které nemohou vaši pokožku nijak podráždit. Doporučujeme volit přírodní hydratační krémy a séra s co nejméně ingrediencemi. Pro citlivou pokožku je opět vhodná kyselina hyaluronová, která napomáhá udržet vlhkost pokožky, stejně jako hydratační séra s obsahem aloe vera nebo organického glycerinu. Přírodní kosmetika se zklidňujícími ingrediencemi, jako jsou výtažky z máty nebo levandule, mají protizánětlivé účinky. Určitě se vyhýbejte nadměrné exfoliaci pokožky a čistěte pokožku jen jemně a opatrně.

Co se týče domácí péče, určitě si myjte obličej jen vlažnou vodou, příliš studená ani příliš horká voda není vhodná. A mějte dostatečný příjem tekutin.

Jak hydratovat pokožku v zimě a v létě – jsou nějaké rozdíly?

V zimě je třeba pokožku hydratovat kvalitními krémy s nižším obsahem hydratačních složek, které mohou být i trochu tužší konzistence. Je třeba, aby pokožka měla ochranný film před studeným a suchým vzduchem. Ideální budou ty s obsahem kyseliny hyaluronové a kolagenu. Skvělý bude i zvlhčovač místnosti. Samozřejmě dodržujte pitný režim a na horách chraňte pleť krémy s vysokým SPF faktorem.
V létě používejte lehké hydratační krémy s vysokým obsahem hydratačních složek, aby mohla pleť co nejvíce dýchat a krémy s ochranou proti UV záření. Doporučujeme používat i oční krémy kvůli otokům a také používat hydratační spreje během dne. Pitný režim je zde naprostou samozřejmostí.

Obrázek Jak hydratovat pleť 13

Tipy na hydrataci pokožky doma

Hydratace pokožky je zásadní pro udržení zdravého a krásného vzhledu. Existuje mnoho způsobů, jak můžete pokožku hydratovat doma, ať už jste v zimě nebo v horkých letních měsících. V tomto článku se podíváme na některé tipy a domácí masky, které vám pomohou dosáhnout optimální hydratace.

Nejlepší domácí masky na hydrataci pleti:

  1. Avokádová maska: Avokádo je bohaté na zdravé tuky a vitamíny, které pokožku hydratují a zjemňují. Stačí rozmixovat avokádo na pastu a aplikovat ji na obličej na 15-20 minut.
  2. Medová maska: Med je přirozený humektant, který přitahuje vlhkost do pokožky. Smíchejte med s trochou citronové šťávy a naneste na obličej. Po 15 minutách opláchněte.
  3. Ovesná maska: Ovesné vločky jsou skvělým exfoliantem a hydratačním prostředkem. Smíchejte ovesné vločky s jogurtem a aplikujte na obličej. Poté opláchněte.

 

Hydratace je úplným základem péče o pleť a je nesmírně důležité ji nepodceňovat, a to jak zvenku, tak zevnitř. Správný pitný režim a životospráva, zdravý životní styl, výběr správné péče pro váš typ pleti a také další vnější faktory hrají ve správné hydrataci vaší pokožky klíčovou roli a je třeba na ně dbát a svou pokožku nezanedbávat. Jen skutečně správně hydratovaná pleť působí mladistvým a svěžím dojmem a je nesmírně důležité hydrataci pleti nebrat na lehkou váhu.

Zároveň si nepleťte dehydratovanou pleť se suchou pletí. Zatímco suchá pleť je geneticky dána a je třeba na ni používat speciální péči, dehydratovaná pleť je pouze přechodný stav a lze ji správnou péčí zase brzy vrátit do původního (hydratovaného) stavu.

Související příspěvky

Jak se zbavit mastné pleti: Víme, jak ji dostanete znovu do formy
Jak se zbavit mastné pleti: Víme, jak ji dostanete znovu do formy
Pokračovat ve čtení
Jak oživit pleť po dovolené: 10 osvědčených tipů
Jak oživit pleť po dovolené: 10 osvědčených tipů
Pokračovat ve čtení
Jak opravit poškození pleti po létě?
Jak opravit poškození pleti po létě?
Pokračovat ve čtení
5 věcí, které vědět, než začnete s clean beauty
5 věcí, které vědět, než začnete s clean beauty
Pokračovat ve čtení
Ultimátní průvodce depilací: Cukr vs Vosk
Ultimátní průvodce depilací: Cukr vs Vosk
Pokračovat ve čtení
Vše, co potřebujete vědět o pH pokožky
Vše, co potřebujete vědět o pH pokožky
Pokračovat ve čtení

Jste naqed?

ZŮSTAŇTE S NÁMI A NIC VÁM NEUNIKNE
K PRVNÍ OBJEDNÁVCE NAVÍC ZÍSKÁTE DOPRAVU ZDARMA.
0

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Nastavení souborů cookie
Níže si můžete vybrat, jaký druh cookies povolíte na tomto webu. Kliknutím na tlačítko „Uložit nastavení souborů cookie“ použijete svou volbu.

FunkčníNaše webové stránky používají funkční soubory cookie. Tyto soubory cookie jsou nezbytné k tomu, aby naše webové stránky mohly fungovat.

AnalytickéNaše webové stránky používají analytické soubory cookie, aby bylo možné analyzovat naše webové stránky a optimalizovat je pro účely a.o. použitelnost.

Sociální médiaNáš web umísťuje soubory cookie sociálních médií, aby vám ukázal obsah třetích stran, jako je YouTube a FaceBook. Tyto soubory cookie mohou sledovat vaše osobní údaje.

ReklamníNáš web umísťuje reklamní soubory cookie, aby vám zobrazoval reklamy třetích stran na základě vašich zájmů. Tyto soubory cookie mohou sledovat vaše osobní údaje.

JinéNaše webové stránky umisťují soubory cookie třetích stran z jiných služeb třetích stran, které nejsou analytické, sociální sítě ani reklama.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon