POSLEDNÍ KOUSKY CLEAN-BEAUTY KOLEKCÍ SE SLEVOU 50 %. VÍCE ZDE.
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 
Domů Blog Jak na vrásky v očním okolí?

Jak na vrásky v očním okolí?

,,Vrásky! Tak už je to tady!“

Zaprvé – nepanikařte milí čtenáři. Jemné linky a vějířky v očním okolí jsou zkrátka přirozené a nikdo se jim časem nevyhne. Souvisí s věkem, ale třeba i tím, že se rádi a často smějeme, za což bychom měli být spíše rádi.

Pravdou nicméně zůstává, že mohou měnit náš výraz a přidat nám pár let navíc. Chcete jim předejít nebo je alespoň zjemnit? V tom případě nepřestávejte číst – právě vám jsou určeny následující tipy, jak na vrásky v očním okolí.

Jak na vrásky kolem očí?

Vrásky kolem očí jsou častým znamením stárnutí a také mohou být způsobeny vystavením slunečnímu záření, nedostatečnou hydratací, genetikou a dalšími faktory. Přestože úplné odstranění vrásek není většinou možné, můžete přijmout řadu opatření, abyste minimalizovali jejich viditelnost a zlepšili celkový vzhled pleti kolem očí.

Co je nejlepší na vrásky kolem očí

Vybrat vhodný krém či sérum proti stárnutí je klíčovým krokem. Složky jako retinol, peptidy a kyselina hyaluronová mohou pomoci zlepšit pružnost pokožky a vyplnit jemné linky. Vhodná hydratace a používání krémů s ochranou proti slunečnímu záření jsou rovněž důležité.

Co na vrásky kolem očí diskuze

Diskuze o tématu vrásek kolem očí mohou být velmi rozmanité. Lidé sdílejí své zkušenosti s různými produkty a metodami péče. Je však důležité si uvědomit, že každá pokožka je jiná a to, co funguje pro jednoho člověka, nemusí být ideální pro druhého.

Jak vyhladit vrásky kolem očí

Pravidelná péče o pokožku kolem očí je klíčová. Používejte hydratační krémy a séra s účinnými složkami. Jemně aplikujte krémy krouživými pohyby a nepřetahujte pokožku. Vyvarujte se silným třením, které by mohlo pokožku podráždit.

Jak zamaskovat vrásky kolem očí

Správný make-up může vrásky opticky minimalizovat. Použijte korektor o něco světlejšího odstínu než vaše pokožka a jemně ho tapkáním aplikujte na vrásky. Volte jemnou vrstvu a nedržte se těžkého make-upu, který by vrásky jen zdůraznil.

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 1

Jak odstranit vrásky kolem očí

Odstranění vrásek kolem očí může být náročné a mnohdy nezaručuje úplně hladkou pokožku. Mírnější metody, jako jsou krémy, séra a neinvazivní ošetření, mohou pomoci zlepšit vzhled vrásek, zatímco chirurgické zákroky jsou volbou pro ty, kteří hledají trvalejší výsledky.

Vrásky pod očima odstranění

Vrásky pod očima jsou zvlášť citlivým místem. Použití očních krémů bohatých na hydrataci a složky jako kofein může pomoci snížit otoky a zlepšit vzhled této oblasti.

Odstranění vrásek kolem očí

Zcela odstranit vrásky kolem očí může být obtížné. Důležité je zaměřit se na prevenci a péči o pokožku, aby byla zdravá a hydratovaná.

Důležité odličování a čištění pleti před spaním

Důkladné odstranění make-upu a čištění pleti je důležité pro regeneraci pokožky během noci. Vyhněte se tření očí a používejte jemné produkty, které nepodráždí citlivou oblast kolem očí.

Závěrem platí, že prevence, pravidelnost a uvědomělý přístup k péči o pokožku mohou pomoci minimalizovat viditelnost vrásek kolem očí. Nejde o úplné odstranění, ale o to, aby pokožka vypadala zdravě a svěže.

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 3

Jaké problémy nás mohou ohledně vrásek kolem očí trápit

Problémy spojené s vráskami kolem očí mohou narušit vzhled pokožky a způsobit estetické i emoční starosti. Tato oblast obličeje je zvláště citlivá a náchylná k různým problémům, které mohou ovlivnit celkový dojem z našeho vzhledu.

Vrásky kolem očí

Vrásky kolem očí jsou jedním z nejběžnějších problémů spojených se stárnutím pokožky. Tyto jemné linky se často objevují s pohyby očí a smíchy. Jsou to přirozené známky stárnutí, které mohou být způsobeny ztrátou elasticity a kolagenu v pokožce.

Vrásky pod očima (kolem očí, kohoutí stopa)

Vrásky pod očima jsou charakteristické linie, které se tvoří ve spodní části očí. Tento problém je často spojen s nedostatečnou hydratací a nedostatečným spánkem. Výrazné vrásky pod očima mohou způsobit únava a stres.

Kruhy pod očima

Kruhy pod očima jsou tmavé oblasti, které se nacházejí pod dolními víčky. Mohou být způsobeny dědičností, nedostatečným spánkem, kouřením, alergiemi a pigmentací kůže. Kruhy pod očima mohou působit unaveným dojmem a snižovat jasnost pokožky.

Otoky pod očima

Otoky pod očima jsou zvýrazněnou oblastí, která může být zapříčiněna zadržováním tekutin, nedostatečným spánkem, alergiemi nebo nadměrným konzumem soli. Tyto otoky mohou způsobit, že oblast kolem očí vypadá unaveně a nafouklé.

Suchá kůže kolem očí

Suchá kůže kolem očí může být nepříjemným problémem, který způsobuje nepohodlí a svědění. Tento stav může být zhoršen chladným počasím nebo nevhodnými kosmetickými produkty. Suchá kůže může zvýraznit vrásky a vytvářet nepříjemný vzhled.

Tyto problémy kolem očí mohou ovlivnit naši sebejistotu a pohodu. Je důležité si uvědomit, že žádná pokožka není dokonalá, a přijmout některé z těchto známek jako přirozenou součást procesu stárnutí. Nicméně existuje řada způsobů, jak minimalizovat viditelnost těchto problémů. Pravidelná péče, hydratace, správná strava, dostatek spánku a vhodné kosmetické produkty mohou pomoci zlepšit stav pokožky kolem očí a získat zpět mladistvý a zářivý vzhled.

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 1

Produkty používané na vrásky kolem očí

Produkty používané na vrásky kolem očí hrají klíčovou roli v péči o tuto citlivou oblast obličeje. Správně zvolené produkty mohou pomoci minimalizovat viditelnost vrásek a zlepšit celkový vzhled pokožky kolem očí. Existuje široká škála produktů, které se zaměřují na tuto oblast a nabízejí různé výhody.

  • Krém na vrásky okolo očí: Krém na vrásky kolem očí je základním produktem v péči o tuto oblast. Obsahuje složky jako retinol, peptidy a kyselinu hyaluronovou, které pomáhají zlepšit pružnost pokožky a vyplnit jemné linky. Krém se nanáší lehkými krouživými pohyby, aby nedocházelo k tření citlivé pokožky.
  • Nejlepší krém na vrásky kolem očí: Výběr nejlepšího krému závisí na individuálních potřebách pokožky. Důležité je hledat krémy s účinnými složkami a vhodnými pro váš typ pleti. Hodnocení a recenze od ostatních uživatelů mohou pomoci při výběru.
  • Nejen na pleť kolem očí, ale na celkově mladá vzhled je dobré používat krémy proti stárnutí: Péče o pokožku kolem očí je součástí celkového režimu péče o pleť. Krémy proti stárnutí nejenže zlepšují vzhled pokožky kolem očí, ale také mohou přispět k celkově mladšímu vzhledu obličeje.
  • Sérum na vrásky kolem očí: Sérum je koncentrovaný produkt obsahující vyšší koncentrace účinných složek. Používá se před krémem a může dodat pokožce ještě intenzivnější péči. Séra na vrásky kolem očí často obsahují antioxidanty a specifické složky pro tuto oblast.
  • Domácí maska na vrásky kolem očí: Domácí masky mohou být skvělým doplňkem péče. Například aplikace plátků okurky nebo obklady s čajem může pomoci zklidnit oční okolí a zlepšit vzhled.
  • Vrásky kolem očí botox: Botox je estetický lék používaný k dočasnému snížení výskytu vrásek. Je aplikován do svalů pod kůží a brání jejich kontrakci. Je to neinvazivní metoda, která může poskytnout hladší vzhled.
  • Vhodné je zvolit ten správný typ pečující kosmetiky na oči, ale i obočí: Obočí tvoří významnou součást našeho obličeje. Péče o obočí může zvýraznit oči a celkově zdokonalit vzhled. Produkty na obočí, jako je vosk na obočí nebo speciální gely, mohou pomoci udržet obočí v pořádku a tvarovat ho podle vašich přání.

Zvolení správných produktů je klíčem k úspěšné péči o vrásky kolem očí. Každá pokožka je jiná, a proto je důležité experimentovat a najít produkty, které vám nejlépe vyhovují. Pravidelná péče, výběr vhodných produktů a dodržování zdravého životního stylu mohou přispět k získání mladistvého a zářivého vzhledu.

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 7

Péče o vrásky kolem očí podle věku

Péče o vrásky kolem očí je důležitým aspektem každodenního režimu péče o pleť. Podle věku se mohou výskyt a charakter vrásek kolem očí lišit, a proto je důležité přizpůsobit péči konkrétním potřebám a fázím života. Zde se podíváme na to, jak péči o vrásky kolem očí přizpůsobit podle věku.

  • Vrásky pod očima v mládí: V mládí je pokožka často pružná a elastická, a proto se vrásky pod očima při neutrálním výrazu nemusí výrazně projevovat. Klíčové je začít s prevencí. Používání hydratačních krémů a ochrana před slunečním zářením jsou důležité, aby se minimalizovalo poškození kůže a zvýšila její odolnost.
  • Vrásky kolem očí při úsměvu: Vrásky, které se objevují při úsměvu, jsou přirozenou součástí mimiky obličeje. V mládí mohou být tyto vrásky jemné a povrchní. Péči o tuto oblast je třeba zaměřit na udržení hydratace a pružnosti pokožky. Krémy bohaté na hydratační složky a antioxidanty mohou pomoci udržet pleť mladistvou.
  • Vrásky kolem očí ve středním věku: Ve středním věku se začínají hloubkovější vrásky kolem očí projevovat, zejména při mimických pohybech. V této fázi je důležité začít používat produkty s účinnými složkami, jako je retinol, kyselina hyaluronová a peptidy. Tyto složky mohou pomoci vyplnit vrásky a zlepšit texturu pokožky.
  • Vrásky kolem očí ve stáří: Se stárnutím pokožka ztrácí na pružnosti a mohou se objevovat hlubší vrásky a ztráta objemu. V této fázi je důležité dále pokračovat v používání silnějších produktů proti stárnutí. Pravidelná exfoliace a hydratace jsou stále nezbytné. V případě hlubších vrásek může být rovněž zvážení estetických procedur, jako je botox nebo filler.

Důležité je si uvědomit, že každá fáze života přináší jiné potřeby pokožky. Přizpůsobení péče o vrásky kolem očí podle věku může pomoci minimalizovat jejich viditelnost a udržet pokožku co nejdéle v mladistvém stavu. Pravidelná péče, správné produkty a dodržování zdravého životního stylu jsou klíčem k zachování krásné pleti i s přibývajícím věkem.

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 1

Jak předcházet vzniku vrásek kolem očí

Není kůže, jako kůže.

Pokožka v okolí očí je extrémně tenká a zároveň velmi namáhaná!

Víte, že během dne až 12 000 krát mrkneme, oči si několikrát promneme a nespočetněkrát zamžouráme do sluníčka nebo displeje telefonu? Je to tak. Při vší té aktivitě tuto velmi delikátní část obličeje a svaly v oční oblasti silně zatěžujeme - a tudíž i nekontrolovaně vzniku vrásek sami přispíváme. Co ale s tím? Jednoduchá odpověď - o pleť kolem očí s láskou pečovat!

Každý typ pleti má své unikátní potřeby! I my v NAQED věříme v individuální přístup, proto u nás najdete kosmetiku, která se s láskou postará o jakoukoliv pokožku - od té kojenecké, až po tu zralou. 

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 11

Vrásky kolem očí si nevybírají.

Vrásky? Vždyť mi ještě netáhne ani na čtyřicítku?! Bohužel, vrásky mohou vznikat hned z několika důvodů a věk je pouze jedním z nich. Pojďme si v tom udělat pořádek.

Nejčastější důvody vzniku vrásek:

  • Dehydratace

Číhá na každém kroku. Jejími největšími nepřáteli jsou kvalitní hydratační oční krémy a pravidelný pitný režim. Nepodceňujte jejich sílu a dejte jim šanci!

  •  Nedostatek spánku

Nahromaděná únava se na vašem výrazu (i náladě… a vlastně téměř všem) projeví okamžitě. Určitě jste si už všimli, že po probdělé noci jsou vrásky v okolí očí skutečně výraznější.

NAQED tip: Dejte si první smysluplný challenge! Party může tentokrát počkat. Spěte alespoň 8 hodin po dobu dvou týdnů. Změna na sebe nenechá dlouho čekat.

  •  Nedostatečná SPF ochrana

Často opomíjená věc, nicméně - používání přípravků s SPF by se mělo stát součástí vaší každodenní rutiny, stejně tak jako třeba čištění zubů. Slunce hraje významnou roli při stárnutí pleti, resp. při vzniku a prohlubování vrásek. Protože je kůže okolo očí velmi jemná, slunce ji zvládne poškodit opravdu rychle. Vhodný produkt proto pečlivě vybírejte a nebojte se klidně trošku připlatit. Stále ale platí, že jednou z nejlepších ochran jsou kvalitní velké sluneční brýle.

Pozor! Ne každý SPF krém je zároveň oftalmologicky testován a vhodný do očního okolí. Volte ty, které jsou pro tuto partii nezávadné.

  •  Absence vhodné kosmetiky

Máme tendenci starat se o pleť jako o celek a při tom zapomínáme, že pokožka kolem očí potřebuje něco jiného, speciálního. Je na čase to napravit a zapojit do hry opravdové specialisty - pečující kosmetiku na oči a obočí, jenž pamatují na všechna její specifika.

Jestli něco dokážeme ovlivnit – pak je to tento bod. Nikdy, nikdy, nikdy nechoďte spát se zbytky make-upu na tváři. Že se zrovna páteční večer opravdu protáhl a vy už usínáte pomalu vestoje? Hecněte to! Čištění pleti je jediným krokem beauty rutiny, který nesmíte vynechat, pokud ji opravdu chcete udržet ve formě.

Pozor! I nevhodnou technikou odličování můžete k tvorbě vrásek přispět. Na pleť nikdy drasticky netlačte, vaše pohyby by měly být jemné a krouživé. Čisticí kosmetiku se snažte do pokožky aplikovat spíše lehkou masáží, než silou. 

  • Genetické predispozice

Kolagen a elastin. Tyto dvě látky zodpovídají za pružnost pleti a její vypnutí. Ať je to fér, nebo není - jejich přirozený úbytek, jenž vznik vrásek také způsobuje, je do určité míry ovlivněn geneticky. Řešení? Podpořit jejich vlastní tvorbu vhodnými krémy proti stárnutí.

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 1

Když se spojí víc neduhů

Vrásky jsou jen jedním z projevů stárnutí pleti, ne však jediným defektem v očním okolí, který nás trápí. Objevit se mohou také tmavé kruhy pod očima, otoky nebo suchá místa. Na každou takovou potíž pak zabírají jiné aktivní látky. Víte, na které se zaměřit?

  • „Panda eyes“ aka tmavé kruhy

Po probdělé noci je vídáme všichni… Co ale dělat, pokud se jich nelze zbavit dlouhodobě? Efektivně je lze zesvětlit pomocí kyseliny azelaové, vitamínů B3 a C, popř. sóji. Nejvýrazněji však pomáhá dostatečná hydratace! A to jak zvenku, tak zevnitř. Voda buňky vyplní a oddálí od cévních kapilár, které prosvítají pokožkou a zapříčiňují charakteristické tmavé zabarvení.

  • Otoky

Zkuste je zredukovat pomocí výtažku ze zeleného čaje, okurky nebo vrbovky. Účinnou zbraní je také kofein a kávové polyfenoly.

  • Suchá pokožka

Na pomoc si vezměte tu nejsilnější hydratační složku vůbec - kyselinu hyaluronovou! Dejte si ovšem pozor, aby oční krém či sérum obsahovaly kyselinu střední nebo nízké molekulární hmotnosti; ideálně enkapsulovanou formu, která dokáže proniknout nejhlouběji do pokožky.

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 15

,,P“ jako prevence

I když vás ještě vrásky zvlášť netrápí, není od věci se pověnovat prevenci. Začněte tím, že sáhnete po kosmetických přípravcích nabitými antioxidanty. Ty předchází buněčnému poškození vlivem volných radikálů a zmírňují projevy stárnutí pleti - nejen vrásky, ale i pigmentové skvrny. Vsaďte na vitamíny C, A nebo E. K minerálům a dalším látkám bohatých na antioxidanty pak patří zejména zinek, selen a koenzym Q10. Nezapomínejte zajistit pleti dostatečnou vláhu a to s pomocí hydratační kyseliny hyaluronové.

Co ještě můžeme udělat, abychom si zachovali baby face?

  • Nosit sluneční brýle
  • Nemnout si unavené oči
  • Vyhýbat se spánku na břiše
  • Nezapomínat na ochranný faktor SPF
  • Dodržovat zdravou životosprávu
  • Dostatečně se hydratovat
  • Relaxovat a eliminovat stres

Vybavte svůj beauty arzenál těmi nejlepšími kosmetickými zbraněmi! NAQED vám přináší luxusní přírodní kosmetiku, která vnese do vaší beauty routine něco opravdu unique. 

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 1

Ty nejlepší krémy na vrásky v očním okolí a další super účinné vychytávky

Nejen krémy cílené na oční okolí vám v boji proti vráskám mohou pomoci. Vezměte to z gruntu a podpořte jejich účinky dalšími kosmetickým vychytávkami v podobě pleťových sér a masek.

Jak vybrat ideální krém? 

Jako vodítko můžete použít označení věkové skupiny, pro kterou je daný produkt určen. Počítejte s tím, že krémy pro mladistvou pleť budou mít nižší koncentraci aktivních látek – a naopak. Společné by měly mít již zmíněné ingredience – ultra hydratační kyselinu hyaluronovou a silné antioxidanty. Je třeba připomenout, že od určitého věku, obyčejně okolo 45+ bude pokožce očního okolí chybět více výživa, než hydratace. Pouze produkty se správným obsahem biomimetických lipidů akcelerují očekávané výsledky - vyplní jemné linie a sjednotí barevné tóny pokožky.

Pleťové masky a séra na vrásky kolem očí

Krémy a séra - ty pleti dodají tolik potřebné aktivní složky v té nejvyšší možné koncentraci. Séra naneste na čistou pleť a lehkým poklepáním je do ní aplikujte. Tuto extra péči si dopřejte nejlépe před spaním.

Dejte si záležet na dobrém výběru očních náplastí a pleťových masek, které aplikujte na celou tvář s vynecháním pohyblivých víček, ale nanesením klidně přes náplasti.

Při péči o oči nezapomínejte ani na obočí! Například vosk na obočí, dokáže vašemu výrazu dodat svěží a mladistvější vzhled – vrásky, nevrásky! Přinášíme vám takový, za kterým stojí opravdoví brow experti!

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 19

Jak na vrásky kolem očí babské rady

Máte chuť pustit se do výroby domácí kúry? Ingredience, které s pletí dokáží zázraky, určitě máte ve spíži! Výsledky síce nebudou stejné, jako při použití profesionálních produktů, ale každá péče se počítá. A ještě jedno upozornění: Všechny masky aplikujte na tvář a maximálně na oblast spodních víček. Doma vyrobené masky nejsou vhodné na horní pohyblivé víčka!

Apple pie jinak

Nakrájejte 2 jablka a rozvařte je v mléce. Vzniklou hmotu nechte chvíli vychladnout, ale naneste ji na pleť, dokud je ještě teplá. Otoky se nechají poroučet.

Banana love

Rozmačkejte jeden banán spolu s lžičkou jogurtu, medu, kokosovým olejem a žloutkem. Hutnou pastu naneste na pokožku v okolí očí, na krk i dekolt. Funguje fantasticky a krásně voní!

Medovo-kávový zákusek

Smíchejte dvě lžičky medu, 150 gramů čerstvého tvarohu a jeden žloutek. Směs vmíchejte do pěny, kterou pak na obličeji nechte 20 minut působit. Na očištěnou pleť následně přikládejte dalších 5 minut vlhké obklady.

Bacha na citrusy!

Žádné citrusové extrakty nejsou vhodné pro použití na pokožku tváře bez toho, aniž by prošly laboratorními testy.

A teď malá (ale nejdůležitější) rada na závěr - Vnímejte své vrásky pozitivně: myslete na ně jako na připomínku toho, co všechno jste prožili, kolikrát jste se smáli nebo plakali. Při tom o ně ale s něhou pečujete. NAQED vám k tomu dá ty nejlepší pomocníky! 

Obrázek Jak na vrásky v očním okolí? 1

Související příspěvky

Nejlepší hyaluronová séra - co všechno s vaší pletí dokáží?
Nejlepší hyaluronová séra - co všechno s vaší pletí dokáží?
Pokračovat ve čtení
Wrinkle hero ingredience a kde je najít?
Wrinkle hero ingredience a kde je najít?
Pokračovat ve čtení
Způsoby, jak vyhladit vrásky: tipy a triky pro mladší a zdravější pleť
Způsoby, jak vyhladit vrásky: tipy a triky pro mladší a zdravější pleť
Pokračovat ve čtení
Jak na kruhy pod očima?
Jak na kruhy pod očima?
Pokračovat ve čtení
Depilace během menstruace nebo těhotenství?
Depilace během menstruace nebo těhotenství?
Pokračovat ve čtení
Přírodní vs Konvenční kosmetika. Která je lepší pro vaši pleť?
Přírodní vs Konvenční kosmetika. Která je lepší pro vaši pleť?
Pokračovat ve čtení

Jste naqed?

ZŮSTAŇTE S NÁMI A NIC VÁM NEUNIKNE
K PRVNÍ OBJEDNÁVCE NAVÍC ZÍSKÁTE DOPRAVU ZDARMA.
0

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Nastavení souborů cookie
Níže si můžete vybrat, jaký druh cookies povolíte na tomto webu. Kliknutím na tlačítko „Uložit nastavení souborů cookie“ použijete svou volbu.

FunkčníNaše webové stránky používají funkční soubory cookie. Tyto soubory cookie jsou nezbytné k tomu, aby naše webové stránky mohly fungovat.

AnalytickéNaše webové stránky používají analytické soubory cookie, aby bylo možné analyzovat naše webové stránky a optimalizovat je pro účely a.o. použitelnost.

Sociální médiaNáš web umísťuje soubory cookie sociálních médií, aby vám ukázal obsah třetích stran, jako je YouTube a FaceBook. Tyto soubory cookie mohou sledovat vaše osobní údaje.

ReklamníNáš web umísťuje reklamní soubory cookie, aby vám zobrazoval reklamy třetích stran na základě vašich zájmů. Tyto soubory cookie mohou sledovat vaše osobní údaje.

JinéNaše webové stránky umisťují soubory cookie třetích stran z jiných služeb třetích stran, které nejsou analytické, sociální sítě ani reklama.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon