Jarní únava postihuje až třetinu populace, častěji ženy než muže. Oslabení imunity, změny počasí i tlaku, posun času a nedostatečný přísun vitamínů během zimy způsobují, že nám na jaře rychle dochází baterky. Někteří lidé jarní únavu vnímají jako běžnou součást života. Jarní únava je ale varovný signál našeho těla – naznačuje nám, že je něco špatně, a rozhodně bychom ji neměli brát na lehkou váhu. Jak se tedy zase dostat do formy?
Příroda pracuje promyšleněji, než by se na první pohled mohlo zdát. Ředkvičky, chřest, saláty a jarní cibulka jsou plné vitamínů, kterých máme na jaře nedostatek. Chřest navíc pomáhá s detoxikací, kterou naše tělo po zimě rozhodně potřebuje. Už jste vyzkoušeli náš recept na jarní salát ze syrového chřestu? Při vaření zkuste také častěji používat rozmarýn a oregano, které povzbuzují tělo a posilují imunitu.
Další vychytávkou je začít ráno snídaní bez sacharidů. Pokud sacharidy zařadíme do jídelníčku v první půlce dne, můžou únavu zhoršovat. Vhodnou snídaní je třeba omeleta s avokádem a jarní cibulkou. Řešit jarní vyčerpání tím, že do sebe budeme lít jednu kávu za druhou, je spíš potlačování problému než jeho řešení. Káva navíc negativně ovlivňuje kvalitu spánku a vy si tak po ní ani pořádně neodpočinete. Nahraďte ji alespoň na pár týdnů matchou nebo zeleným čajem, které navíc obsahují minerály a antioxidanty.
Právě teď je ten pravý čas podpořit přirozené procesy detoxikace, které si tělo na jaře žádá. Navíc se tak lépe připravíte na rychlé změny počasí a obrníte se před nástupem jarních alergií.
Začněte s ním právě teď! Stará se o vaše vnitřní prostředí. Pomáhá z těla vyloučit nahromaděné odpadní látky, těžké kovy a toxiny. Zlepšuje vstřebatelnost výživy, a pokud ho začnete užívat před nástupem pylové sezóny, mírní i příznaky alergií.
Doplní všechny důležité minerály a vitamín C, kterých mělo během zimy naše tělo nedostatek. Zinek a selen společně s vitamínem C nakopnou imunitu. Mangan je důležitý pro činnost mozku, podporuje stavbu kostí, pomáhá překonat únavu, zlepšuje paměť a napomáhá k správnému vstřebávání vitamínu C.
Zdravá střeva jsou alfou a omegou celkového zdraví. Pokud je trávicí ústrojí zdravé, dokáže se samo zbavovat škodlivých látek, jako jsou toxiny, chemikálie a škodlivé bakterie. Nachází se v něm imunitní buňky, které dávají pozor na to, aby přes střevní sliznici do krve neproniklo nic škodlivého. Až 60 % imunitního systému má člověk uloženo právě v trávicím ústrojí. Gut protect zajišťuje jeho optimální funkci.
Směs plodů v bio kvalitě s vysokým obsahem přírodních antioxidantů s probiotickou kulturou. Podpoří jarní restart vašeho organismu a napomůžou k zdravému zažívání. Lžičku plnou antioxidantů stačí přimíchat do vody, smoothie nebo třeba snídaně.
Jednoznačně pozitivní vliv na tělo i mysl má pobyt v přírodě. Když vyrazíme ven, působí to blahodárně na naši mysl, zlepšuje se nám nálada a aktivní odpočinek povzbudí organismus. Slunce nám dodá vitamín D, a to nemusí být zrovna ani slunečno.
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.
Nastavení souborů cookie
Níže si můžete vybrat, jaký druh cookies povolíte na tomto webu. Kliknutím na tlačítko „Uložit nastavení souborů cookie“ použijete svou volbu.
Content blocked by WeePie Cookie Allow Plugin